Gladbach vs FC Köln

Rhen Derby v. 2.0

Om du trodde att Rhein-derbyt var mellan FC Köln och grannlaget Bayer Leverkusen, tänk igen. För även om matchen kallas för ”Rhein-Derby” så finns derbyt i version 2.0. Även om de två tyska fotbollsklubbarna FC Köln och Borussia Dortmund inte har kämpat sida vid sida för att säkra mästerskapet sedan 1978, betyder det inte att rivaliteten har lagts på hyllan. Faktum är att matchen inte har tappat någon av sin intensiva atmosfär även om derby inte längre avgör vem som kommer att krönas ” meister” när Bundesliga-säsongen tar slut.


Derby har ett bekant namn, vilket kan orsaka viss förvirring. Matchen kallas Rhein-derby och detsamma gäller för matchen mellan FC Köln och Bayer Leverkusen. Du kan dock vara säker på att de lokala M & ouml;nchengladbach-fansen kommer att säga att Rhein-Derby är matchen mellan dem och FC Köln. Att denna match skulle vara namnet är logiskt eftersom klubbarna är de två mest vinnande i regionen. Köln har två Bundesliga-titlar till sitt namn, medan Borussia Mönchengladbach kan skryta med inte mindre än fem titlar, plus två europeiska cupvinster och ytterligare tre finaler.


Rivaliseringen mellan klubbarna började 1950 och under de senaste 70 åren har rivaliteten bara vuxit starkare. Det är striden om vem som för närvarande, och historiskt, är den bästa klubben i Rhen-regionen. I detta sammanhang räknas inte Bayer Leverkusen, eftersom de inte har ett enda tyskt mästerskap under sitt bälte.


Det historiska och atmosfäriska derbyet spelas vanligtvis framför packade tribuner. Båda klubbarnas hemmaplaner har plats för över 50 000 åskådare, så du är garanterad en fantastisk atmosfär i praktiskt taget hela stadion, oavsett var du tittar på matchen. Men om du vill vara nära händelsernas centrum kan vi hjälpa dig med platser i norra kurvan på Borussia Park eller södra kurvan på RheinEnergie Stadion i Köln. Oavsett vad du väljer är du garanterad en match med fullsatta läktare och ett historiskt derby på planen. Det här är matchen som ingen vill förlora och alla vill vinna. Det är tysk fotboll när den är som allra bäst.

Andre Uppgörelse mellan rivaler