Dortmund vs Bayern

Den klassiska

En av de största drabbningarna i tyska Bundesliga är toppmötet mellan Ruhr-klubben Borussia Dortmund och sydtyska Bayern München, som historiskt sett har haft makten i den högsta tyska fotbollsligan. Under det senaste decenniet har matcherna mellan de två rivalerna varit direkt kopplade till det tyska mästerskapet, ofta med vinnaren av de inbördes matcherna som krönt mästare. Därför är det alltid mer än tillräckligt på spel när de gula och röda skjortorna tar till planen framför sålda stadioner.


Som om mästerskapsstriden inte var tillräckligt för att hålla rivaliteten vid liv, har Bayern München upprepade gånger eldat elden genom att ta med några av Dortmunds största stjärnor till Allianz Arena. Några av de spelare som har gjort resan söderut är Mario Götze, Mats Hummels och Robert Levandowski. Dessa tre överföringar har också inneburit en ökad rivalitet för Dortmund-fans, av vilka många nu ser rivaliteten med Bayern München som lika med Schalke 04, som historiskt sett alltid har varit Dortmunds primära rivaler, både på och utanför planen.


Den tyska kollisionen mellan Dortmund och Bayern München spelas två gånger om året i ligaspel och i Dortmund kolliderar de på den imponerande Signal Iduna Park, en Colosseum av fotboll. Klubbens stadion är känd för sin intensiva atmosfär, som bara blir mer intensiv för ligans första matcher. Upplev hur ”Südtribune” rockar och hur över 80 000 åskådare hålls på fötterna i ett derby som ’inte blir mer intensiv i den norra delen av Europa.


Den motsatta matchen spelas vid foten av Alperna i den sydligaste delen av Tyskland. Här är BMW’s hemstad hem till den toppmoderna Allianz Arena, byggd 2005 och med plats för 75 000 åskådare. Om du gillar ljud, hejarop och intensiv kärlek till de berömda, vill du förmodligen vara nära Südkurve, där klubbens mest inbitna fans garanterar en helt oförglömlig atmosfär under de största matcherna. Du kan alltid fråga oss om de bästa platserna för de mest inbitna hemmafansen så hjälper vi dig att uppfylla den ultimata tyska derbydrömmen.

Andre Uppgörelse mellan rivaler