Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach

Tro det eller ej, Rhenområdet runt staden Köln är hem för inte bara ett derby, utan tre. Matcherna mellan de tre lokala lagen FC Köln, Bayer Leverkusen och Borussia Münchengladbach är kända som derbyn och spelas inför fullsatta läktare på några av Tysklands mest imponerande arenor. Därför kan matchen mellan Leverkusen och M & ouml; nchengladbach beskrivas som Rhein-derby version 3.0 efter K & ouml; ln-Leverkusen och K & ouml; ln-M & ouml; nchengladbach.


De två klubbarnas fans har upplevt en ökande rivalitet sedan 1960-talet, med Gladbach i synnerhet i framkant av åtgärden och därför fokus på olika lokala spel i Rhenområdet. Borussia Mönchengladbach är den mest framgångsrika Rhen-klubben med 2 europeiska triumfer och fem mästerskap. Senare skulle maktbalansen tippa över och under perioden från mitten av 90-talet och in på 00-talet var Bayer Leverkusen det överlägset bästa laget i regionen. Bland annat lyckades man ta sig till Champions League-final, där endast en åskknall från Zidane stod i vägen för den slutgiltiga triumfen. Den skiftande maktbalansen har lett till att matcherna mellan de tre lagen nu är bland de mest intensiva i Tyskland, bara överträffade av Dortmund – Bayern München och Dortmund – Schalke 04.

Om du vill uppleva den atmosfäriska uppbyggnaden till en eller flera derbies i området, titta på matcherna från de bästa platserna och uppleva energin från första raden, låt oss berätta mer om upplevelsen. Båda klubbarnas hemmaarenor är ökända för sin otroligt intensiva atmosfär vid derbyn, och det gäller i stort sett hela arenan. Men om du vill komma riktigt nära händelsernas centrum kan vi guida dig till de platser där du kan njuta av spelet och intensiteten på planen, samt ljudbilden från de tätt befolkade läktarna bakom målen. Detta är fotboll för den tyska arbetarklassen och därför fotboll när den är som bäst och mest känslosam. Du vill inte gå till jobbet på en måndag efter en förlust mot den lokala rivalen under helgen.

Andre Uppgörelse mellan rivaler