Logo of Stoke City

Fotbollsresor till Stoke City

Ta en fotbollsresa till Stoke City F.C. i staden Stoke-on-Trent med omnejd. Britannia Stadium har plats för 30 089 åskådare. Klubben spelar i den näst bästa engelska ligan som heter Championship. Med cirka 300 000 invånare har staden Stoke-on-Trent och det omgivande området en hel del spännande sevärdheter, attraktioner och platser att besöka.

Staden Stoke-on-Trent och det omgivande området har cirka 300 000 invånare.

Stadion

bet365 Stadium

Fotbollssemester till Stoke-on-Trent - Stoke City F.C.

Stoke City F.C. var ett bekant ansikte i Premier League från 2008 till 2018 när klubben nedflyttades till Championship. Från 2008 till 2015 var den tidigare danska landslagsmålvakten Thomas Sørensen förstahandsval som klubbens sista försvarslinje. Stoke City, populärt känt som "The Potters", spelar sina hemmamatcher på den fina Britannia Stadium (Bet365 Stadium), som har plats för 30 089 åskådare. Klubbens största rivaler är Port Vale, men eftersom de två lagen sällan möts har klubben skapat rivaliteter med bland andra Derby County, West Bromwich Albion och Wolverhampton Wanderers. Om du vill ha extra liv på läktarna är det alltid en bra idé att vara på plats vid någon av dessa matcher. Om du reser till Stoke-on-Trent befinner du dig mellan städerna Birmingham i söder och Manchester och Liverpool i norr. Dessutom har du Peak District National Park, som är perfekt för naturupplevelser, som ligger nordost om staden.

Fotbollsklubben från potten stad

Stoke City F.C. fick sitt nuvarande namn 1925 efter att ett antal mindre städer i området slogs samman under namnet Stoke-on-Trent. Detta innebar att staden fick storstadsstatus, vilket gjorde det möjligt för klubben att införa "City" i sitt namn. Idag har Stoke-on-Trent cirka 250 000 invånare och förutom fotbollsklubben är staden också känd för sin enorma pottproduktion, vilket har gjort fotbollsklubben känd som "The Potters".

 På senare tid har klubben haft sin bästa period i början av 10-talet då klubben förutom den efterlängtade uppflyttningen till Premier League också spelade sig till final i FA-cupen, världens finaste cupturnering. På vägen till finalen hade laget slagit ut Wolverhampton, Brighton & Hove, West Ham och Bolton ur turneringen. Finalen blev ingen stor fotbollsupplevelse och slutade till slut med en knapp 0-1-förlust mot storklubben Manchester City.

Stoke City på europeiska fotbollsresor

Under 2011 hade klubben kvalificerat sig till Europa League genom finalplatsen i FA-cupen och det skulle leda till klubbens bästa europeiska prestation i historien. I kvalet eliminerade klubben kroatiska Hajduk Split och schweiziska F.C. Thun. Thun. I gruppspelet slutade klubben tvåa i grupp E med lag som Besiktas, Dynamo Kiev och Maccabi Tel Aviv. Klubben fick dock acceptera ett nederlag i den första knockoutrundan och förlorade 0-2 totalt mot spanska Valencia.

Idag är klubben i The Championship där den samlar styrka för nya stora fotbollsupplevelser. Stoke är i mitten av tabellen och i en position för att börja jakten på marknadsföring. På fotbollsresor till Stoke-on-Trent kan du vara där live när klubben spelar för mycket mer än bara ära.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrerad i resegarantifonden Antal: 3350