Logo of QPR

Fotbollsresor till QPR

Ta en fotbollsresa till QPR FC i staden London och det omgivande området. Loftus Road-stadion har en kapacitet på bara 19 148 åskådare. Klubben spelar i den näst bästa engelska ligan som heter Championship. Med cirka 9 miljoner invånare har staden London och dess omgivningar många spännande sevärdheter, attraktioner och platser att besöka.

.

Stadion

Loftus Road

Aktuell turnering

Fotbollssemester till London - Queens Park Rangers F.C.

Queens Park Rangers F.C., vanligtvis kallad QPR, är baserat i den västra delen av North Circular, som är inramad av motorvägen A406. Klubben, som grundades som Christchurch Rangers redan 1882, spelar sina hemmamatcher på Kiyan Prince Foundation Stadium, en stadion med plats för 19 148 åskådare. QPR har många rivaler eftersom området också är hem för Chelsea F.C., Fulham F.C. och Brentford. De många London-derbyna brukar garantera extra intensitet, både på planen och på läktarna. När du reser till västra London har du alla Londons möjligheter precis utanför dörren med teatrar, konserter, aktiviteter och nattliv som kommer att slå dig med häpnad. Med andra ord kan du kombinera din fotbollsresa med exakt vad du vill ha i den engelska huvudstaden.

Den ödmjuka början och den långsamma starten

Queens Park Rangers grundades 1882 och har sedan 1886 burit namnet Queens Park Rangers. Själva namnet kom från det faktum att de flesta spelarna i klubben kom från Londonområdet, Queens Park, som ligger i nordvästra delen av staden. Även om det idag inte finns många spelare som har en relation till Queens Park-området, har namnet fått stå och har gjort både stadsdelen och klubben känd över större delen av Europa.

Klubben gick in i det professionella engelska fotbollssystemet runt 1920 där de antogs till den dåvarande tredje divisionen. Klubben skulle tillbringa de kommande fem decennierna där, med undantag för en mycket kort period, fram till 1967 då de säkrade uppflyttning till andra divisionen. Imponerande lyckades de sedan flytta direkt till First Division, även om detta var ett kortlivat nöje av en enda säsong.

QPR etablerades i toppflygningen

West London-sidan var snart tillbaka i toppflygningen och 1976 skulle de komma otäckt nära att vinna det engelska mästerskapet efter en säsong med fantastisk fotboll på Loftus Road Stadium. Det oväntade läget innebar att potentiella fotbollsresor till fastlands-Europa väntade klubbens fans. Följande säsong nådde klubben kvartsfinalen i UEFA-cupen och förlorade mot AEK Aten på straffar.

Efter att ha spelat i Premier League från början av 1980-talet till mitten av 90-talet gick klubben in i en turbulent period mot mitten av 2000-talet. Klubben nådde League One innan lyckan vände och klubben etablerade sig i Championship. Sedan dess har det varit sporadiska vistelser i Premier League, medan laget under de senaste åren har kämpat för att sätta ihop en konkurrenskraftig trupp.

Få möjlighet att följa QPR: s väg tillbaka till Premier League på fotbollssemester till London. Här kan du bland annat få unika fotbollsupplevelser på en av de atmosfäriska lokala derbierna mot Thomas Franks Brentford-lag, bland andra.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrerad i resegarantifonden Antal: 3350