Logo of Millwall

Fotbollsresor till Millwall

Ta en fotbollsresa till Millwall FC i staden London och det omgivande området. Arenan, The Den, har en kapacitet på endast 20 146 åskådare. Klubben spelar i den näst bästa engelska ligan som heter Championship. Med cirka 9 miljoner invånare har staden London och dess omgivningar många spännande sevärdheter, attraktioner och platser att besöka.

Stadion

The Den

Aktuell turnering

Fotbollssemester till Millwall - Millwall F.C.

Millwall är baserat i sydöstra London, nära Greenwich-området som lockar tusentals besökare årligen. Klubben grundades 1885 och spelade fram till 1910 i Millwall-området (Isle of Dogs) norr om Themsen, men sedan dess har klubben spelat i Bermondsey, söder om Themsen. Trots flytten behöll klubben namnet "Millwall" och därför bör du vara medveten om att klubben egentligen inte hör hemma i Millwall-området. Millwall F.C. spelar sina hemmamatcher på The Den, en stadion med plats för 20 146 åskådare. När du reser till sydöstra London har du alla Londons möjligheter precis utanför dörren med teatrar, konserter, aktiviteter och nattliv som kommer att slå dig med häpnad. Med andra ord, det finns mer än fotboll på programmet när du besöker den engelska huvudstaden.

Millwall och den intensiva atmosfären

Även om South London-klubben inte har gjort sig ett namn på högsta nivå sedan en kort period från 1988 till 1990, har det inte varit brist på berättelser om Millwall och deras mycket fanatiska supportrar. Vissa älskar klubben för den unika atmosfären på klubbens hemmamatcher i Championship, medan andra helst skulle vilja slippa dem. Hur du vill att din fotbollsupplevelse ska vara annorlunda, men intensiv atmosfär och höga fans är nästan garanterade att vara en del av upplevelsen på Millwall, särskilt vid ett South London Derby. 

Under större delen av sin historia har klubben spelat de flesta av sina säsonger i League One och The Championship, där den har samlat en bra mängd rivaler över tiden. South London Derby är namnet på spelen där Millwall korsar svärd med antingen Crystal Palace, Charlton Athletic eller Wimbledon. Matcherna är otroligt intensiva och ibland kan det vara mer hårt spel än faktisk fotbollsupplevelse, men om du dras till atmosfären är ett South London Derby en idealisk plan för en fotbollsresa till huvudstaden.

Prestationsgraf eller kardiogram?

Millwall är känt i London som lite av en hissklubb, för sedan klubben gick hela vägen från League Two till The Championship i mitten av 60-talet har bra prestationer ersatts av mindre bra. Dessa prestationer har kombinerats för att skapa något som liknar ett hjärtkardiogram med massiva upp- och nedgångar. När klubben går in i 20-årsåldern har dock dessa stora svängningar i prestationer blivit mindre och mindre. Samtidigt sker detta vid en tidpunkt då klubben ligger stabilt i Championship. Därför kan det finnas hopp om att Millwall kommer att vara tillbaka i Premier League inom överskådlig framtid.

Fotbollsresor till Millwall F.C. är ett möte med ett lokalt grannskap, en klubb med en lång historia i de lägre ligorna och en hängivenhet som är svår att matcha. Följ med klubben när de fortsätter att minimera skillnaden mellan bra och mindre bra tider samtidigt som de jagar drömmen om ännu en resa till världens bästa fotbollsliga. Kontakta oss om du har några frågor om fotbollsresor till Millwall och södra London.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrerad i resegarantifonden Antal: 3350