Logo of Burnley

Fotbollsresor till Burnley

Ta en fotbollsresa till Burnley FC i staden Burnley och det omgivande området. Turf Moor-stadion har plats för 22 000 åskådare. Klubben spelar i den högsta engelska ligan som heter Premier League. Med cirka 100 000 invånare har staden Burnley och dess omgivningar många spännande sevärdheter, attraktioner och platser att besöka.

Stadion

Turf Moor

Fotbollssemester till Burnley - Burnley FC

Cirka 45 minuter norr om Manchester hittar du staden Burnley med drygt 100 000 invånare och en historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Stadens fotbollsstolthet är Burnley F.C., som i långt över 100 år har vunnit det engelska mästerskapet och FA Cup. Klubben spelar för närvarande i Premier League och har sin bas på Turf Moor Stadium, som har en kapacitet på 22 000 åskådare. Om du tar en fotbollsresa till Burnley har du nära till kuststaden Blackpool och industristaden Manchester, som båda kan nås på en dagsutflykt. Om du gillar vandring och natur finns det få platser i England som är bättre att besöka än den närliggande nationalparken, Yorkshire Dales, strax norr om staden.

60-talets storhetstid och fallet från toppen

Burnley F.C. uppnådde fantastiska resultat under sin bästa period på 1960-talet. Det fanns ingen gräns för vad klubben kunde uppnå inhemskt, men internationellt kämpade den norra engelska sidan och gjorde det sällan till den stora scenen. På 1970-talet började en svacka som skulle vara i 15 år innan det verkligen vände. När det hände var klubben längst ner i fjärde nivån, men när trupperna organiserades såg klubben inte tillbaka och flyttade långsamt men säkert upp genom divisionerna.

2010 var klubben tillbaka i Premier League under en kort tid och slutade mardrömmen som hade hållit klubben borta från toppflygningen i över 30 år. En efterföljande vistelse i Championship kunde inte ändra det faktum att klubben var tillbaka på toppen av engelsk fotboll och när klubben flyttades tillbaka till Premier League i mitten av 10-talet var det med målet att återupprätta sig i det finaste företaget.

Premier League och optimism för stadens stolthet

Under den senare hälften av 10-talet lyckades klubben etablera sig i mitten av Premier League och nya vindar av optimism har blåst över Turf Moor i den gamla staden. Burnley är den lilla klubben som vill gå dit ingen trodde var möjligt, och med optimismen som blomstrar i staden är det en perfekt tid för fotbollssemester här. Det finns gott om möjligheter att fånga lokala spel mot sådana som Manchester United eller Leeds, liksom möjligheten till några hårda cuprivaliteter om Blackburn Rovers eller Blackpool dras ur skålen.

Få fotbollsupplevelser, naturupplevelser och en bra dos kultur på fotbollssemester till ett ofta förbises hörn av England. Vi hjälper dig på vägen med guider till alla de bästa sakerna att göra i området och naturligtvis till de bästa platserna på Turf Moor.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrerad i resegarantifonden Antal: 3350