Logo of Blackburn

Fotbollsresor till Blackburn

Ta en fotbollsresa till Blackburn Rovers F.C. i staden Blackburn och det omgivande området. Stadion Ewood Park har plats för 31 367 åskådare. Klubben är i den 2: a bästa engelska ligan som heter Championship. Med cirka 150 000 invånare har staden Blackburn och det omgivande området många spännande sevärdheter, attraktioner och platser att besöka.

Stadion

Ewood Park

Aktuell turnering

Fotbollssemester till Blackburn - Blackburn Rovers F.C.

Blackburn Rovers är en engelsk traditionell klubb med en stolt historia baserad i staden Blackburn, belägen norr om staden Manchester. Klubben spelar sina hemmamatcher på Ewood Park, en stadion med en kapacitet på 31 367 åskådare. Blackburns största rivaler är Burnley och matcherna mellan de två rivalerna är kända som "East Lancashire Derby". Du kan enkelt kombinera din fotbollsresa till Blackburn med ett besök i Manchester eller ett besök i den populära kuststaden Blackpool. Om du är mer av en naturälskare ligger Bowland Forest Reserve strax norr om staden.

Stolta traditioner och fantastiska fotbollsupplevelser

Med en befolkning på knappt 120 000 finns det inte mycket som tyder på att staden ska vara hem för en fotbollsklubb med en stolt historia och ett troféskåp fullt av troféer. Blackburn Rovers är dock undantaget, eftersom klubben med den karakteristiska rosen i sin logotyp har engelska mästerskap, europeiskt deltagande och FA-cuptriumfer att se tillbaka på. Klubbens senaste mästerskap går tillbaka till 1995, men klubben har sedan dess också erbjudit fotbollsupplevelser i både Champions League och UEFA-cupen. Klubbens goda resultat i den inhemska ligan innebar också att klubbens fans blev bortskämda med möjligheten att åka på fotbollsresor till kontinenten under flera år.

Även om det europeiska deltagandet inte gav klubben stora resultat, var det fantastiskt för en klubb av den storleken att ha deltagit i Europa sju gånger under en period av 12 år mellan mitten av 90-talet och slutet av 00-talet. Sedan dess har klubben etablerat sig som ett stabilt mittenlag i den högsta ligan, men under den första halvan av decenniet var det över och klubben blev nedflyttad. Nedflyttning innebar fler förändringar i laget, men en sen uppsägning av en mindre populär manager innebar att klubben var tvungen att uthärda en annan nedflyttning, den här gången till League One, långt ifrån deras tidigare härlighet.

Framtiden och fotbollsresor till Blackburn

Efter League One-körningen har klubben kämpat för att etablera sig i The Championship och bygga om grunderna för att driva dem tillbaka mot de otroliga prestationerna från 90-talet. Gå med oss när Blackburn Rovers tar på sig Ewood Park och se hur klubben hanterar korsningen mellan topp och botten som de står inför.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrerad i resegarantifonden Antal: 3350