Exeter City vs Plymouth Argyle

Derbyt i Devon

I regionen Devon, i sydvästra England, hittar du lugna byar, milda temperaturer och vackra sandstränder, men du hittar också ett av de derbies som är värt att resa för. Klubbarna Exeter City F.C. och Plymouth Argyle frestar båda ett liv i den engelska League One, en liga som vanligtvis inte har världens befolkning, men när de två lagen tar till planen mot varandra är det till internationella atmosfärer, sålda stadioner och en känsla av att vara väldigt, väldigt långt ifrån en typisk League One-match.


Faktum är att rivaliteten mellan de två klubbarna är så intensiv, både på och utanför planen, att klubbarnas rivalitet har utsetts till den näst mest intensiva rivaliteten i engelsk fotboll, överträffad endast av två andra södra engelska klubbar, Portsmouth och Southampton. Rivaliteten kommer delvis från det faktum att Exeter är regionens huvudstad, medan Plymouth är ett självstyrande område inom regionen Devon. I själva verket lite som Madrid och Barcelona i Spanien. Därför ska man uppleva derbyt om man gillar intensiv stämning, intensiv rivalitet, fotboll som inte är av denna världen och naturligtvis om man gillar att uppleva en annan del av England än London, Manchester och Liverpool, som traditionellt är landets fotbollsdestinationer. Här nere på sydkusten är fotboll mycket mer än 22 män och en boll.


I Exeter spelas matcherna på den över 100 år gamla St James Park med en kapacitet på nästan 9 000, medan matchen i Plymouth spelas på den något större Home Park, som har en kapacitet på över 16 000.000, och därför också den absolut bästa platsen att uppleva den intensiva atmosfären från det ögonblick som Plymouth Argyle tar till planen för det historiska derbyet, som först spelades 1908.


Upplev den lokala atmosfären, de södra engelska pubarna där passion för fotboll binder lokalbefolkningen tillsammans, äkta klubbkärlek och intensiv rivalitet, allt medan du njuter av några dagars semester i ett av Englands vackraste och varmaste områden. Kärleken till fotbollen, atmosfären och hembygden är uppenbar överallt, och den drivs helt och hållet av de stora pengarna i de högre divisionerna. Devon Derby är äkta firande, kärlek och rivalitet som fotboll ska vara. Kontakta oss för att få veta mer om möjligheterna att uppleva en av de mest intensiva och stämningsfulla matcherna i Storbritannien, i en region som bara ett fåtal människor känner till.

Andre Uppgörelse mellan rivaler