Dortmund vs Schalke

Ruhr Derby

Registrerad som en av Tysklands hårdaste och mest intensiva rivaliteter är matcherna mellan Borussia Dortmund och Schalke 04 ett måste för alla derbyfantaster. Båda klubbarna ligger i det historiskt sett fattigare Ruhr-distriktet och har sina rötter i arbetarklassen där fotbollen har varit i fokus i generationer. Den första matchen mellan de två rivalerna sparkades igång 1925 och sedan dess har de två rivalerna drabbat samman 159 gånger, med Schalke 04 som vinnare 60 gånger och Dortmund 56 gånger. På senare tid är det dock Dortmund som har tagit över tronen i Ruhr-distriktet.


Matcherna spelas på regionens två huvudarenor i Gelsenkirchen och Dortmund. Ruhr-derbyet spelas till fulla hus, vilket innebär att matchen på Veltins Arena, Schalkes hemmaplan, ses av över 60 000 åskådare, medan den omvända fixturen på Signal Iduna Park i Dortmund har cirka 80 000 åskådare.


Det finns ingen politisk eller religiös anledning till rivaliteten mellan de två klubbarna, men passionen för fotboll och den lokala klubben är så stor att fansen från båda klubbarna aldrig hänvisar till rivalen med namn utan helt enkelt hänvisar till det område där klubben är belägen. Fansen till de två klubbarna har under årens lopp skapat ett sådant hat mot varandra att matchen har kallats "alla derbyns moder". Så om du är ute efter en av de häftigaste och mest intensiva fotbollsmatcherna på kontinenten ska du bege dig till Tysklands mellersta region. Här är fotboll både en samlingspunkt och ett "krig" samtidigt.


Om du vill uppleva "mamman till alla derbies" här i Ruhr-distriktet och vara nära de mest hårda fansen på South Stand i Dortmund och North Curve i Gelsenkirchen, fråga oss om möjligheterna. Här väntar en fotbollsupplevelse som man bara kan drömma om och som man bara kan drömma om att hitta i det annars så välpolerade Tyskland. Detta är Ruhr med fans, ljud och intensitet på nivå 2.0.

.

Andre Uppgörelse mellan rivaler