Cambridge United vs Peterborough United

Cambridgeshire Derby

Cambridgeshire-derbyt är inte lätt att uttala efter några pints, men matchen är regionens största händelse eftersom klubbarna är de enda två professionella klubbarna i Cambridgeshire. Rivaliteten som har pågått sedan 1950-talet har resulterat i 48 matcher mellan de två, med 15 segrar för Cambridge United och 20 för Peterborough United. På senare tid har Peterborough haft äran eftersom Cambridge har fått gå ända tillbaka till 1998 för att hitta sin senaste seger i Cambridgeshire-derbyt. Lagen har dock bara kolliderat 10 gånger sedan dess, eftersom Cambridge har varit nere i de nedre delarna av landet.


Med båda lagen tillbaka i League One har du chansen att uppleva matchen som missades i hela 17 år mellan 2001 och 2017. Städerna är lättillgängliga med tåg från London och atmosfären och intensiteten kan konkurrera med de ofta mycket dyrare matcherna i huvudstaden. Derbyet har historiskt sett varit mycket nära och bara några gånger har ett av lagen lyckats vinna med mer än två mål, så det finns nästan en garanti för intensitet och kamp under hela matchen och ingenting tas för givet.


Du kan uppleva derbyet i den historiska staden Peterborough, som med sina 200 000 invånare är en modern men historisk provinsstad där det är lätt att tillbringa några timmar innan matchen börjar. Stadens arena är London Road Stadium, en ikonisk arena med över hundra aktiva arenor och en kapacitet på drygt 15.000 åskådare. Lite närmare London hittar du universitetsstaden Cambridge, och att uppleva derbyt här är den perfekta kombinationen av historia, en av Englands vackraste städer och en fotbollsmatch som kan vända upp och ner på större delen av staden. Stadens fotbollsarena är också historisk, med en historia som sträcker sig nästan hundra år tillbaka i tiden. Abbey Stadium, som kommer att stå värd för matchen i Cambridge, har en kapacitet på drygt 8 000 åskådare. Om du vill bevittna Cambridge Uniteds första seger över sina ärkerivaler på 25 år, kontakta oss för att få veta mer.

Andre Uppgörelse mellan rivaler